Сериозни проблеми с окомплектоването на състава има треньорът на „Левски” Славиша Стоянович преди вечното дерби с ЦСКА в петък. Двубоят е от 18 часа на стадион „Васил Левски” и за първи път в историята ще се играе без публика.

Най-сериозни са проблемите на „сините” в защита, където централният бранител Живко Атанасов е с контузия и до последно ще е под въпрос.

Освен него твърдо аут за дербито са и Орлин Старокин и Илия Юруков, които са наказани след червените си картони срещу „Царско село”.

За мача с ЦСКА няма да се възстанови полузащитникът Симеон Славчев, който обаче все пак ще мине тест в дните преди двубоя.

„Съперникът има много повече футболисти и ще е много, много трудно. Те могат да правят ротации, а ние – не. В предишното ми дерби двете страни бяха равностойни, този път обаче ситуацията е много по-различна”, сподели Стоянович, цитиран от "Монитор".

В лагера на ЦСКА голямата въпросителна е участието на Джером Синклер. Той не е тренирал от 10 дни, но очакванията са да бъде възстановен и да е на разположение. Откакто дойде на „Армията” под наем от „Уотфорд”, атакуващият футболист има 11 мача и два гола.

ЦСКА пък влиза като тотален фаворит в двубоя, категорични са букмейкърите. Коефициентът за победа на „армейците” е рекордно нисък – около 1.40, ставката за равенство е 4.60, а успех за „сините” се равнява на 9.

Подобни коефициенти със сигурност не е имало от поне 20 години, като обикновено ставките за двата отбора са почти изравнени. Този път обаче ЦСКА влиза в мача като претендент за титлата, а „Левски” е на незавидното девето място в първенството и евентуално поражение от вечния съперник допълнително ще задълбочи кризата на „Герена”.